Activiteiten

De Koalstampersactiviteiten voor, tijdens en na carnaval

Carnavalsvereniging De Koalstampers is de grootste carnavalsvereniging van Berlicum (ofwel Dun Birrekoal) en is in 1964 opgericht. Daarmee zijn we ook de oudste carnavalsvereniging van Berlicum. Als thuishonk hebben we Herberg De Gouden Leeuw in Berlicum. Voor, tijdens en na carnaval zijn we een actieve vereniging en organiseren we verschillende gezellige activiteiten, zowel voor leden als niet-leden.

Het Koalstampersmeziekske:

Als Koalstampers hebben we ons eigen meziekske. Van saxofoon tot grote trom, van trompet tot sambaballen, zij maken de sfeer tijdens onze carnavalsactiviteiten maar ook op andere gelegenheden. Er is een uitgebreid repertoire van nieuwe en oude liedjes.

De Koalstampersnieuwjaarsreceptie:

Om het nieuwe jaar goed te beginnen organiseren we ieder jaar een nieuwjaarsreceptie. Speciale gasten op deze receptie zijn onder andere de Prins met zijn gevolg en verschillende muziekskes. Volgens traditie serveren we gratis boerenkoalstamp met worst. Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt de nieuwe Suisse en het boerenbruidspaar bekend gemaakt.

De Koalstampersdobbelloop:

De dobbelloop vindt plaats op de zaterdag voor carnaval. Iedereen kan gratis meedoen om alvast lekker in de stemming te komen! De dobbelloop is een kruising tussen levend ganzenbord en een kroegentocht en wordt gespeeld in teams van 2 tot 6 personen. De dobbelsteen bepaalt naar welk café je gaat en daar speel je een spel voor punten. Het team met de meeste punten wint de dobbelloop. Ook zijn er prijzen voor het team wat het best verkleed is en voor het mooist verlichte team.

De Koalstamperskindermiddag:

Op carnavalszaterdagmiddag vindt traditioneel de Koalstampers Kindermiddag plaats voor alle kinderen in de Birrekoal. Ieder jaar is er een nieuw origineel thema en er is voor ieder kind iets te doen! En meestal vinden de ouders het ook erg gezellig…

Deelname optocht door de Koalstampers:

De Koalstampers doen ieder jaar mee met de optocht. We gaan op zoek naar een origineel en ludiek onderwerp en ontwerp en vooral ook een mooie originele  uitvoering om onze bijdrage te leveren aan de Birrekoalse optocht.

Koalstamperskroegtocht:

Op maandagochtend starten we gezamenlijk met een ontbijtje in de Gouden Leeuw. Hierna trekken we het land in om carnaval te vieren met andere clubs. Tijdens de kroegentocht hebben we ook nog de activiteit heksenwerpen.

De Koalstampersdinsdiggemeregeboerenbruiloft:

Als enige carnavalsvereniging in de Birrekoal organiseren we ieder jaar een traditionele boerenbruiloft. De dag begint met een heuse Brabantse koffietafel in De Gouden Leeuw. Daarna vindt de huwelijksceremonie plaats op ’t Aouw Gemintehuis, waarbij het boerenbruidspaar door de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de Koalstampers, burgemeester Jan Pommer, echt in de onecht wordt verbonden. De receptie vindt plaats in De Gouden Leeuw waar iedereen het kersverse boerenbruidspaar kan komen feliciteren!

Het Koalstampersledenfeest:

Ieder jaar vieren we de afsluiting van het carnavalsseizoen met een groots ledenfeest.